miejsce dla wszystkich fanów karpiowania:)
oczywi¶æie jestem za ja ewentualnie jeszcze moge zwróciæ sie o pomoc do kó³ wêdkarskich w ¿ywcu smmk we 2 sza³u nie zrobimy miejmy nadzieje ze bedzie pozytywny odzew ze strony miasta i psr
no witam koledzy po d³ugo oczekiwanym czasie dosta³em potwierdzenie od zarzadu pzw w sprawie sprz±tania poni¿ej zamieszczam mail od zarz±du mamy wiec zgode na pomoc w organizacji takiej akcji i zakup worków lecz trzeba by by³o zorganizowaæ wywózke z nad jeziora...
cyt
Witam i bardzo przepraszam za tak du¿y po¶lizg w odpowiedzi.
Wyjazdy i czasowy brak dostêpu do sieci.
Generalnie jest tak, ¿e okrêg jest tylko i wy³±cznie rybackim u¿ytkownikiem ka¿dej wody, w tym Tresnwj. Utrzymanie za¶ w czysto¶ci tych terenów spoczywa zgodnie ze stanem prawnym na w³a¶cicielu, czyli w tym przypadku na samorz±dzie (Starostwie ¯ywieckim).
Wiem, ¿e brzmi to mo¿e dziwnie, ale nie znaczy to, ¿e nie jeste¶my zainteresowani czysto¶ci± wody. Tyle, ¿e na wielkie koszty nas po prostu nie staæ (wynajmy kontenerów, ich wywózka itd.). To realnie bardzo du¿e koszty. których nie ud¼wigniemy i w zasadzie (jakby to ¼le nie zabrzmia³o) nie powinni¶my.
Jaki¶ czas temu biuro nasze zwraca³o siê z pro¶b± do Starostwa o to, ¿eby powiat dostarczy³ w³a¶nie kontenery, a my swoimi (i swoich cz³onków oczywi¶cie) rêkami posprz±tamy, ale odrzucono nasz± propozycjê.
Po rozmowie z dyr. biura mogê powiedzieæ, ¿e jest mo¿liwe sfinansowanie worków, pomoc pzy organizacji takiego sprz±tania, lecz ju¿ nie ponoszenia kosztów wynajmów i wywózki.
Je¶li jest jaka¶ grupa zainteresowana takim dzia³aniem, proszê skontaktowaæ siê bezpo¶rednio z dyr. Pszczeliñskim, tel. 33 816 20 92 begin_of_the_skype_highlighting 33 816 20 92 end_of_the_skype_highlighting. Postara siê udzieliæ jak najdalej id±cej pomocy organizacyjnej.
Pozdr
Now